Дерменджиев: Няма отбор, който да стресне момчетата!(ВИДЕО)

„Отборът придоби много голяма рутина с участието си в Лига Европа, както и с двете такива в Шампионска лига. Да играят срещу такива грандове и футболисти позволи на момчетата, освен рутина да натрупат и опит. Няма отбор, който да ги стресне“, заяви старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев.

Той получи наградата за Треньор на месец декември, а Лудогорец бе отличен за Отбор на месеца

„Различна е мотивацията, а нивото на напрежението преди даден мач е само напрежение свързано с това как да се проведе двубоя. Нямам притеснения относно физическото състояние на футболистите. Ние проведохме една добра подготовка и мисля, че на етапа, в който се намираме, футболистите са в едно добро физическо състояние. Не са в оптимално, но са в добро такова. Данчо Минев също е добре“, заяви наставникът на Шампионите относно формата, в която неговите възпитаници се намират преди мача срещу Копенхаген в четвъртък.

Относно това докъде може да стигне Лудогорец в Лига Европа, Дерменджиев коментира така: „Мечтите са ни такива, че винаги мислим много напред. Да се надяваме, че ще ги осъществим и с това ще радваме българските фенове“.

За конкуренцията в българското първенство, както и за зимната подготовка и отборите, с които Лудогорец изигра контролни срещи в генералната си репетиция преди сблъсъците, треньорът на разградчани заяви: „Няма нищо лошо да има отбори, които да са на нашето ниво и първенството да бъде по-оспорвано, но не искам да назовавам имена.

От тези 8 контроли, които изиграхме около 6 отбора горе-долу приличат на Копенхаген. Не са на тяхната класа, но има прилика, защото играят с двама нападатели, което за нас е малко нестандартно. Това, което бяхме подбрали се доближава като стил, но не и като качества до датчаните“, съобщи още той.

Дерменджиев коментира и евентуалното предимство на Лудогорец от това, че първият двубой от Лига Европа срещу Копенхаген ще се играе в София, като обяви, че футболистите водени от него играят еднакво добре и като домакини, но и като гости.

- реклама -