сн. БГНЕС

82-годишна медицинска сестра получи най-високия почетен знак на МЗ

Най-възрастната медицинска сестра у нас – 82-годишната Ценка Досева от бургаското село Подвес получи най-високия почетен знак на здравното министерство от името на премиера и правителството. Той й беше връчен от здравния министър от името на на премиера и правителството.

сн. БГНЕС

„2020 беше обявена от СЗО за година на медицинската сестра и акушерката. Уважаеми медицински сестри, скъпи акушерки и професионалисти по здравни грижи, във ваше лице ние чувстваме подкрепа и сила. За да благодарим на всички медицински сестри, съм поканил най-възрастната работеща медицинска сестра в България – г-жа Ценка Досева“, каза здравният министър.

„Моят живот е свързан с това да помагам на хората. Никога не жаля сили да окажа помощ. Още малко ще се постарая да работя“, каза най-възрастната медицинска сестра у нас.

Досева е била имунизирана срещу коронавирус вчера. Тя се похвали, че се чувства много добре и няма странични ефекти. На 18 януари предстои да ѝ сложат и втората доза, която е необходима, за да има клиничен ефект.

- реклама -