Харманли бежански център сбиване меле побой

800 души в масовия бой в бежанския център в Харманли. Постарадали са сирийци

В масовия бой в бежанския център в Харманли са участвали близо 800 обитатели.

Пострадали са трима сирийски граждани, съобщиха от полицията. От Агенцията по бежанците посочиха, че се търси вариант за външна охрана на центъра от страна на МВР.

Охранители подали сигнал в местното управление на полицията. На място са били изпратени над 50 полицейски служители, посрещнати и замеряни с камъни от биещите се бежанци. Очевидци от близките жилищни блокове разказаха, че се наложило тълпата на бъде разпръсната с водна струя на пожарната. Ръководството на ВМРО в Харманли вече готви нов протест, който ще се състои на 4 септември. Настоява се за това лагерът да премине от отворен в затворен тип, както и за по-строг контрол и забрана за носене на оръжие от мигрантите.

Харманли бежански център сбиване меле побой

От купон в сбиване

Припомняме ви, че безредиците в бежанския център са избухнали малко преди полунощ. Преди мелето бежанци се били събрали в едно от помещенията, в което пиели и се веселили, но купонът прераснал в побой. Двама са пострадали и са били откарани в Бърза помощ. Трети пък бил прегледан на място от лекарите.

Преди седмица при сбиване на група афганистанци бяха наръгани с нож две 19-годишни момчета, техни сънародници.

Промяна на статута на лагера?

Обмисля се въпросът лагерът да се превърне от отворен в затворен тип, съобщи днес Тома Зафиров, началник отдел в Агенция за бежанците. Той уточни, че боят започнал около 22 часа след възникнал личен конфликт между група иракчани и афганистанци.Харманли бежански център сбиване меле побой

Избягал от войната иракчанин сподели, че не искали подобни конфликти и след снощния инцидент се страхувал за живота си.

- реклама -