алергия

8 храни, които помагат при алергия

В днешно време медицината познава множество алергии – към прах, храни, напитки, животни и други субстанции от околната среда, с които имаме допир. Обикновено проявата на алергия е краткотраен акт и преминава бързо.

Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има някои храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми. Ето кои са те според foodpanda:

Лук, чушки, магданоз

Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.

Зеленчуци

Киви

Кивито е част от плодовете с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С ограничават хистамините.

Ананас

Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.

Плодове

Риба и всичко, което съдържа Омега-3

Рибата тон, сьомгата и скумрията са особено полезни. Проучване в Япония сочи, че жените, които ядат повече риба, имат по-слаби прояви на сенна хрема или алергичен ринит.

Кефир

Кефирът съдържа пробиотици. Те са добри за организма като цяло и за бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.

Мед

Мед 

Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии.

- реклама -