В днешно време медицината познава множество алергии – към прах, храни, напитки, животни и други субстанции от околната среда, с които имаме допир. Обикновено проявата на алергия е краткотраен акт и преминава бързо.
Неприятните симптоми могат да се лекуват чрез различни методи, но има някои храни, които повлияват общото състояние на организма и биха могли да облекчат някои симптоми. Ето кои са те според foodpanda:
Лук, чушки, магданоз
Всички те съдържат кверцетин, който е естествен растителен химикал и намалява хистамините, които са част от алергичните реакции.
Киви
Кивито е част от плодовете с богато съдържание на витамин С. Като цялото цитрусите и плодовете с много витамин С ограничават хистамините.
Ананас
Съдържа ензим, наречен бромелин, който намалява дразненето и алергичните реакции.
Риба и всичко, което съдържа Омега-3
Рибата тон, сьомгата и скумрията са особено полезни. Проучване в Япония сочи, че жените, които ядат повече риба, имат по-слаби прояви на сенна хрема или алергичен ринит.
Кефир
Кефирът съдържа пробиотици. Те са добри за организма като цяло и за бактериите, които живеят в червата. Киселото зеле и кимчи също са добри източници на пробиотик.
Мед
Малко количество мед може да помогне за овладяване на някои алергии.