Снимка: "Спаси София"

Пукнатини по „Цариградско шосе“, фирмата изпълнител плаща ремонта

Асфалтовата настилка на скоро ремонтирания бул. „Цариградско шосе“ в столицата се напука. За това алармираха от неправителствената организация „Спаси София”.

От организацията призоваха столичния кмет Йорданка Фандъкова да подаде оставка.

Публикуваме поста на „Спаси София“ без редакторска намеса:

Най-емблематичният булевард на София – Цариградско шосе беше основно ремонтиран последните три години. Бяха похарчени над 20 млн. лв., стотици хиляди столичани изтърпяха двегодишните блокади и проблеми с трафика. Въпреки това, днес, булевардът между 4-ти и 7-ми километър е осеян със десетки пукнатини, дупки и пропаднали шахти.

Снимка: "Спаси София"
Снимка: „Спаси София“

Безобразният и неприемлив ремонт е поредният пример за обект на Столичната община, който се разпада почти веднага , въпреки щедро раздадените средства за него. Г-жо Йорданка Фандъкова – Yordanka Fandakova, щом не можете да се погрижите най-важният булевард на София да бъде качествено ремонтиран даже и след 8 години на кметското място, очевдино никога няма да можете. Този път няма да Ви призовем за стотен път да наложите солена глоба и да извършите ремонт на ремонта. Нагледахме се на ремонти на ремонтите, наслушахме се на обещания как Столичната община много държала на качеството. Видимите резултати са повече от видими. Не е ли време да Ви благодарим за свършеното до момета и просто да се оттеглите? Вие и Вашият екип не се справяте с проблемите на София, а единствено пропилявате парите на данъкоплатците.

Снимка: "Спаси София"
Снимка: „Спаси София“

Общината: Фирмата ще ремонтира за своя сметка

В отговор от Столичната посочиха, че фирмата, която е ремонтирала булеварда, вече е уведомена за появилите се пукнатини. Пътят е в гаранция и изпълнителят ще трябва да извърши цялостен ремонт на трасето за своя сметка.

Снимка: "Спаси София"
Снимка: „Спаси София“

По заповед на Фандъкова ще бъдат направени обследвания и лабораторен анализ, така че да станат ясни причините за напукването.

- реклама -