Борусия Дортмунд
Снимка: ЕРА/БГНЕС

75 000 евро глоба за купон в Дортмунд след дербито

Борусия Дортмунд ще трябва да плати 75 000 евро глоба за радостта си след победата в дербито на Рур. Жълто-черните разгромиха Шалке с 4:0 и взеха трети пореден успех в сблъсъка.

Около час след края на сблъсъка в Гелзенкирхен, играчите на Борусия бяха посрещнати от радостни фенове пред тренировъчната си база. Запалянковците запалиха факли и пуснаха фойерверки. Играчите на Борусия се включиха в партито от клубия си автобуса, халфът Махмуд Дауд пусна видео на живо в Инстаграм.

Именно благодарение на видеото е и наложената санкция. Тя е от футболната федерация на Германия. „От кадрите ясни се вижда, че играчите празнуват без да спазват дистанция и без да имат маски на носа и устата. Ясно е, че дербито е специален случай. Но клубът трябва да следи за спазване на правилата“, се казва в изявлението на федерацията. И поради това е наложената глоба от 75 000 евро.

Проблеми ще има и за феновете, устроили триумфалното посрещане. Според местния „Рур Нахрихтен“ полицията е започнала разследване за наранявания, предизвакани от фойерверките. Заподозрените ще бъдат идентифицирани по наличните видеоматериали.

- реклама -