Джокович, Аустрелиън Оупън
Снимка: ЕРА/БГНЕС

72-ма тенисисти са под стриктна карантина в Мелбърн

Поне 72-ма от участниците на Аустрелиън Оупън няма да могат да тренират през следващите две седмици, след като бяха поставени под стриктна карантина от властите в Мелбърн.

Вчера стана ясно, че на два от чартърните полети, извозващи играчи, треньори и журналисти към Мелбърн за Откритото първенство на Австралия, е засечена положителна проба за коронавирус, което означава, че всички пътници в самолета трябва да бъдат поставени под пълна карантина. Днес същото се случи с още един от полетите. Това вдигна бройката от 47 на 72-ма със забрана да напускат хотелската си стая през следващите 14 дни. Повечето от новите под карантина са квалификанти.

Всички други тенисисти също ще изкарат двуседмична карантина. Те обаче имат право да излизат от стаята си за пет часа на ден. Въпросните пет часа те ще на тренировъчните кортове.

В същото време комисионерът по карантината на щата Виктория, където се намира Мелбърн – Ема Касар, разкри, че вече са засечени няколко случая на нарушения на правилата в хотелите, където са поставени участниците. Става въпрос, че някои играчи са стояли с отворени врати и са говорили с минаващите по коридорите. „Нарушението не е сериозно, но все пак е опасно“, коментира Касар.

- реклама -