Канада марихуана

70% от канадците няма да купуват марихуана след легализирането ѝ (СНИМКИ, ВИДЕО)

Над 70% от жителите на Канада не възнамеряват да употребяват марихуана. Това показват данните от социологическo проучване, проведено от компанията за изучаване на общественото мнение Nanos Research.

71% от запитаните са заявили, че не възнамеряват да купуват и употребяват този лек наркотик след легализирането му. Още 8% са отговорили, че „по-скоро няма да купуват“. 11% допускат, че биха купували марихуана. 2% не са дали отговор.

Най-голям е процентът на хората, които не смятат да употребяват този наркотик, в провинция Квебек /88,6%/, а най-нисък е регистриран в Британска Колумбия /73,6%/.

Изследването е проведено от 29 септември до 4 октомври по поръчка на телевизия СTV. В него са взели участие 1000 души.

В края на юни канадският Сенат окончателно одобри законопроекта за легализирането на марихуаната в страната. Така Канада стана втората и най-голямата страна в света с легален национален пазар за марихуана. Първата държава беше Уругвай, където законните продажби започнаха миналата година.

Така канадският премиер Джъстин Трюдо се надява черният пазар на марихуана да бъде превърнат в регулирана система, от която да постъпват данъци в държавната хазна. След официалното отпадане на забраната световните медии показаха много снимки и репортажи, на които се виждат щастливи хора, сдобили се с марихуана и пушещи по улиците.

- реклама -