Коронавирус, Коронавирусът COVID-19, починали, заразени,Ананиев, Заповед, събирания, свиждания, изънучебна дейност СЗО епидемия

70-годишен пациент, излекуван от коронавирус, получи фактура за над милион долара

70-годишен американец, заразен с коронавирус и хоспитализиран за два месеца в болница в Сиатъл, бе изненадан да получи фактура от 181 страници на обща стойност над милион долара. Историята, разказва френският „Фигаро“, цитирайки публикация в „Сиатъл Таймс“.

Майкъл Флор бил приет на 4 март в Шведския медицински център Исаква в Сиатъл. Той остава там 62 дни и е толкова близо до смъртта една вечер, че сестрите му предржали телефона, за да се сбогува със съпругата си и двете им деца. Той обаче се възстановява и е изписан от болницата на 5 май под аплодисментите и възгласите на медицинския персонал.

Сърцето му, обаче, „почти спря за втори път“, когато получи дълга сметка от 181 страници и обща сума от 1 222 501,04 долара.

Фактурата описва подробно грижите, които са били полагани за лечението му, и стойността им: 9 736 долара на ден за стаята в реанимация, близо 409 000 долара за превръщането й в стерилна стая за 42 дни поради заразността от коронавируса, 82 000 долара за използване на респиратор за механична вентилация в продължение на 29 дни и 100 000 долара за грижата „последен шанс“, когато състоянието му с опасност за живота е ангажирало лекарите в продължение на два дни.

сн. БГНЕС

Майкъл Флор би трябвало да не извади и долар от джоба си за лечението.

, който се възползва от Medicare, здравно осигуровка за възрастни хора, не трябва да изважда портфейла си, според „Сиатъл Таймс“. Гигантският план за помощ на американската икономика, приет от Конгреса, включва бюджет от 100 милиона долара за компенсиране на частните застраховки и болниците, лекуващи пациентите, жертви на Covid-19.

- реклама -