АстраЗенека, ваксини, България
сн. БГНЕС

70 000 души си платили за ваксина срещу COVID, оказала се фалшива

Полицията в Еквадор разкри измама с ваксини срещу COVID-19 в медицински център в столицата Кито. По информация на сайта „El Universo“, когато влезли в центъра, полицаите попаднали на хора, чакащи да им бъде поставена първата доза от неизвестния препарат. Според властите въпросното заведение функционирало като „спа център и център по отслабване“.

Според събраните данни препаратът, представян като ваксина срещу COVID-19, е бил поставен на  поне 70 000 души. Той обаче не е бил сертифициран от нито една от здравните институции в страната.

Здравните власти уточняват, че въпросният център изобщо не трябвало да работи, защото няма издадени никакви официални документи и разрешителни за дейността си.

Главният секретар на полицията в Кито Сезар Диас уточни, че всеки желаещ е получавал по три дози от препарата, като една доза е струвала 15 долара.

Все още не е ясно с какво са били инжектирани всички тези хора, иззети са множество кашони с безцветна течност, която тепърва ще премине през лабораторни изследвания, за да се установи състава на препарата, с който са инжектирани хората.

 

- реклама -