Флорида
Снимка: Twitter

7 души, включително 5 деца, загинаха при взрив на магистрала във Флорида (ВИДЕО)

Седем души загинаха, а най-малко осем бяха ранени при катастрофа с участието на два тежкотоварни и два леки автомобила на магистрала във Флорида. В следствие на инцидента се е стигнало до разлив на дизелово гориво и огромен пожар.

Сред жертвите има пет деца, потвърдиха американските власти.

Катастрофата е станала на Междущатската магистрала 75 на около 1,5 км южно от град Алачуа, недалеч от окръжния град Гейнсвил. В резултат на нея на пътя се разлели 189 литра дизелово гориво и избухнал пожар, посочват властите, цитирани от БТА.

Представител на полицията заяви на пресконференция, че петте загинали деца са били в микробус, пътувал към увеселителния център Disney World. Друг човек намерил смъртта си в единия от камионите.

Вини Де Вита, водач, който е пътувал по същото време оттам и избегнал катастрофата на косъм, успял да види какво се е случило. Той разказва, че след удара от сблъсъка се чула експлозия и той видял кълбо от пламъци. Пожарникарите потушили пожара, възникнал след експлозията. Той бил толкова силен, че повредил пътя.

Това е най-тежката злополука на Междущатска магистрала 75 в района на окръг Алачуа от януари 2012 г., когато 11 души загинаха при верижна катастрофа заради комбинация от гъста мъгла и дим над пътя, който минава през природен резерват, отбелязва Асошиейтед прес.

Тогава властите бяха критикувани, че въпреки влошените условия не са били затворили пътя, и впоследствие бяха поставени камери, сензори и големи електронни табели, за да предотвратят подобни катастрофи.

- реклама -