Перник
сн. БГНЕС

68-годишна жена почина след грабеж, по време на който е била жестоко пребита

68-годишна жена от село Цани Гинчево е починала, след като станала жертва на грабеж, придружен с побой. Случаят е от събота сутринта, а информация беше изнесена днес от полицията и прокуратурата, съобщава БНР.

Съсед на жената я намерил в безпомощно състояние и подал сигнал на телефон 112. Пострадалата е откарана в шуменската болница, била е с множество фрактури от побой, нанесен с дървена цепеница. Жената е разпознала нападателя, който живее близо до дома ѝ, обяви директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Ялчън Расим.

„В рамките на два-три часа е установен и задържан 25-годишен мъж от село Цани Гинчево. Има данни, че същият е употребявал наркотици. Тя е посочила името на извършителя, но паралелно с това нашите служители, без да знаят това, са задържали същия човек за това деяние“, обясни директорът на полицията.

„Извършителят е задържан, срещу него е образувано досъдебно производство за грабеж, придружен със средна телесна повреда. В сряда вечерта обаче пострадалата е починала в болницата. Това ще наложи преквалифициране на деянието“, уточни окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева

- реклама -