пилон

67-годишна пенсионерка е най-възрастната танцьорка на пилон в света – СНИМКИ, ВИДЕО

Родената в Сан Диего калифорнийка Грета Понтарели разбива всички стереотипи за танцьорките на пилон. На 67 години тя е на върха на кариерата си и няма намерение да се отказва.

В битка с остеопорозата

Коварното заболяване на костната система се оказва двигателя в танците за американската пенсионерка. Диагностицират я когато е на 59. За да подобри състоянието си, Грета решава да играе гимнастика, което не след дълго я изправя пред предизвикателството на пилона.

Днес тя има зад гърба си дузина престижни отличия. „Постоянно чувам реплики от типа „Твърде съм тежка, твърде съм стара, не съм гъвкава“. И разбирам защо жените си слагат спирачки, защото някога и аз съм се чувствала точно така. Но, мога да ви уверя, че това са само оправдания. Който има желание, може да го постигне“, категорична е Грета.

Тя споделя, че преди да започне да танцува, прекарвала времето си зад бюрото и пред компютъра. При все, че винаги е водила активен спортен живот, американката си дала сметка, че това не е достатъчно.

„Когато за пръв път се качих на пилона бях убедена, че никога повече няма да се върна в залата. Просто ми беше ужасно трудно. Но, реших да се амбицирам и това беше едно от най-добрите решения, които някога съм взимала. Всеки ден си поставях малки цели, защото знаех, че ако искам всичко веднага няма да стане и лесно ще се откажа.“, категорична е тя.

Дали е взела правилното решение Грета Понтарели? Убедете се сами като видите как танцува във видеото тук:

- реклама -