лосион

25 руснаци починаха след като пили козметичен лосион

25 души са починали от алкохолно отравяне в руския град Иркутск след като пили козметичен лосион. Общо в болница са постъпили 42-ма пациенти, като състоянието на 16 е крайно тежко, някои от тях са в реанимация.

Лосионът съдържал метилов спирт

Всички жертви на масовото отравяне са пили парфюмерийния продукт „Бояришник“. Въпреки, че на шишетата с лосиона имало предупреждение, че препаратът не е за вътрешна употреба.

Кметството на руския град Иркутск изпрати общински служители, охранители и обществени дейци да обикалят жилищата, за да предупреждават гражданите, че е опасно да употребяват козметичния продукт „Бояришник“.

Според първоначалните данни, с него са злоупотребили най-вече клошари и хора, с проблеми с алкохола.

777777777

Съдят производителя

098765reВластите проверяват няколко магазина в града, които са продавали лосиона на клошари, със ясното съзнание за какво го купуват мъжете. Образувано е и наказателно дело за продажба на стоки, които не отговарят на изискванията за сигурност.

В разследването са се включили и службите, които контролират продажбите на алкохолни напитки. Техен представител обясни, че регулацията на фармацевтични настойки и парфюмерийни лосиони, съдържащи спирт, е много скъпо.

- реклама -