65

65 нелегални чужденци задържани в София

65 нелегално пребиваващи чужди граждани са задържани при специализирана операция тази нощ в София.

Стартиралата специализирана операция на територията на столицата е проведена от служители на СДВР, жандармерията, столичната пожарна, представители на РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и ДАИ.

При предприетите в централната градска част действия бяха констатирани множество нарушения, съставени са актове и издадени редица протоколи от компетентните служители. В полицията са задържани 8 чужди граждани без документи за самоличност, представили се като афганистанци.

dansСлужители на пожарната са съставили акт за неспазени изисквания за пожарна безопасност в заведение на бул. „Княгиня Мария Луиза”, издадени са множество констативни протоколи от служители на Агенцията по безопасност на храните.

Инспектори от ДАИ съставиха акт за нелицензиран таксиметров превоз, множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за Българските документи за самоличност съставиха полицейски служители.

В рамките на продължилите и тази сутрин проверки за незаконно пребиваващи чужденци служители на СДВР са задържали още 57 чужди граждани. Те са без документи за самоличност, между които и жени и деца.

Те са установени на различни адреси и отведени в столични районни управления. Там предстои установяване на произхода и самоличността им, след което ще бъдат предадени на службите по компетентност.

Полицейските проверки на територията на столични град са регулярни и продължават.

ФандъковаДенонощни патрули на местата с преобладаващо присъствие на мигранти

Вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова и министърът на вътрешните работи договориха денонощен патрул в района на Лъвов мост и бул. „Мария Луиза“.

Ще бъде поставено видеонаблюдение и в района на Женския пазар.

„За мен е важно гражданите да са по-спокойни“, каза Йорданка Фандъкова.

МВР акциите за нелегални  мигранти стават периодични

Полицейски операции за нелегални имигранти ще се провеждат периодично, за да ограничим максимално хората, които преминават нелегално през територията ни. Това увери вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова.

Бъчварова заяви, че няма как да се ограничи предвижването на хора, които са минали процедурата за получаване на статут. „Опитваме да регулираме присъствието им така, че да не създават проблем на гражданите. Заради това ще има патрул на жандармерията и ще провеждаме тези операции, за да не даваме възможност да се появяват неочаквани развития”, заяви вътрешният министър.

- реклама -