65 нелегални бяха задържани при акция в София

65 нелегално пребиваващи чужди граждани бяха задържани при специализирана операция в София.

Стартиралата във вторник вечерта акция на територията на столицата е проведена от служители на СДВР, съвместно с техни колеги от Дирекция „Жандармерия”, столичната пожарна, представители на РИОКОЗ, Агенцията по безопасност на храните и ДАИ.

При предприетите в централната градска част действия са констатирани множество нарушения. Съставени са актове и са издадени протоколи от компетентните служители.

В полицията са задържани осем чужди граждани без документи за самоличност, представили се като афганистанци.

Служители на пожарната са съставили акт за неспазени изисквания за пожарна безопасност в заведение на бул. „Княгиня Мария Луиза”, издадени са множество констативни протоколи от служители на Агенцията по безопасност на храните.

Инспектори от ДАИ съставиха акт за нелицензиран таксиметров превоз, множество актове за нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за Българските документи за самоличност съставиха полицейски служители.

В рамките на продължилите и тази сутрин проверки за незаконно пребиваващи чужденци служители на СДВР са задържали още 57 чужди граждани без документи за самоличност, между които и жени и деца. Те са установени на различни адреси и отведени в столични районни управления, където предстои установяване на произхода и самоличността им, след което ще бъдат предадени на службите по компетентност.

Полицейските проверки на територията на София продължават.

При друга акция бяха задържани в частен имот от служители на РУ – Своге. Около 21.00 часа на 2 август, в хода на предприета полицейска операция, служители на РУ – Своге извършили проверка в частен дом в с. Владо Тричков. В къщата са установени 34 мъже от арабски произход, всичките без документи за самоличност. Лицата са отведени в районното управление, а собственикът на къщата- задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано незабавно производство за извършено престъпление по чл. 281 от Наказателния кодекс.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова увери, че спецакциите ще продължават и занапред и предприетите действия са продължение на усилията да се легализира присъствието на чужди граждани в страната.

В определени части на столицата, където е установена по-висока концентрация на нелегални мигранти ще бъде засилено полицейското присъствие. Къде да бъде патрулът ще се преценява оперативно и спрямо наличната информация.

- реклама -