64 лв. за два чадъра и четири шезлонга в Слънчев бряг: Министерство на туризма ще извърши проверка

Сумата от 64 лв. за два чадъра и четири шезлонга е платила Гергана Димитрова на Слънчев бряг. В пост в социалната мрежа жената публикува касова бележка от днес, на която се вижда и заплатената сума.

Haskovo.live се свърза с Гергана, която разказа, че мястото, на което се е наложило да плати 64 лв. е “Оазис клуб”.

По-късно Гергана е изтрила поста си.

Министерство на туризма ще извърши незабавна проверка на плаж в Слънчев бряг след сигнала, че на плажа са предлагани чадъри и шезлонги на завишени цени. Според гражданката, подала сигнала, цената е за два чадъра и четири шезлонга. В случай, че бъдат установени нарушения, Министерството на туризма веднага ще наложи санкция на стопанина на плажа, се казва в съобщение на министерството.

Новите текстове в Закона за здравето, приети от Народното събрание предвиждат, че за лято 2020 г. концесионерите и наемателите на морски плажове трябва да предоставят плажните принадлежности на цени, намалени с не по-малко от 50% от цените за миналата година. Припомняме, че при неспазване на нормативните изисквания глобата е 50 хил. лв., а при повторно нарушение – 100 хил. лв.

Задължение на министерството е да следи как се спазват правилата за работа на морските плажове през цялата година. При нарушения и неспазване на законодателството санкциите са безкомпромисни.

Министерството на туризма призовава своевременно да бъде информирано при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

Сигнали за нередности на плажа могат да бъдат подавани на телефон 02/90 46 833, както и на имейл: control@tourism.government.bg.

- реклама -