концесионерите

620 хил. лв. глоби за концесионерите на плажове – ВИДЕО

620 хиляди лева са глобите, които трябва да платят концесионерите на плажове заради нарушения през този летен сезон. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

„До момента наложените санкции са 100 000 лв. реално платени, като са изпратени писма за санкции в размер на 620 000 лв., включително с неустойката на „Слънчев бряг-север”. В 3-дневен срок трябва да се отговори на писмата дали са отстранени нарушенията. „

Ангелкова съобщи, че в момента работи комисията за концесиите на „Слънчев бряг-север” и „Несебър-юг”. Предстои до 10 дни концесионерите да предоставят предложение какво ще се случва по-нататък с плажовете.

Финализират групирането на плажовете

Министър Ангелкова припомни, че след промените ще има възможност за еднократно прекратяване на договора заради цени на шезлонги и чадъри.

„Предвидили сме в предстоящите договори за новите концесии това да бъде едно от условията за прекратяване на договора, за да може цените, които са съществен елемент от избора на концесионер и са предложени от него, ще останат такива и няма да бъдат променяни, освен по обективни причини, какъвто е инфлационният индекс”

Това лято са извършени около 200 проверки по българските плажове. До момента приходите, които са постъпили от договорите за наем, по които страна е Министерство на туризма, са около 1 млн. и 100 хиляди лв. Приходите от концесия до момента на база на изплатените вноски, които се плащат на 3 части, са 4 млн. и 800 хиляди лв.

- реклама -