Павлова

Лиляна Павлова: Очаквам бум на строителството в общините следващата година

Този парламент е изчерпан

„Намирам този парламент за изчерпан в този си вид„. Това коментира министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.

Ако някой успее да предложи и направи правителство, да поеме тази отговорност и да получи подкрепа, нека го направи. На мен ми се струва, че е изчерпано доверието в парламента и възможността за подкрепа, отбеляза Павлова.

Лиляна Павлова оперативна програма региони в растеж правителство парламент строителство

 

 

 

 

 

 

 

Тя обаче уточни, че предстои да заседава Изпълнителната комисия на ГЕРБ, която ще вземе окончателното решение дали и кого да се подкрепя.

Региони в растеж

Павлова откри днес годишното информационно събитие на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. в Ларгото в София. Министърът изрази надежда, че предсрочните избори няма да възпрепятстват програмата.

„През 2017 г. очаквам един милиард лева като реални договори, реално строителство и реални инвестиции през общините и няма причина те да бъдат спрени“, отбеляза тя. 103% са разплатените средства по програмата и 100% са завършени всички проекти по нея.

Ремонтирани са над 1000 училища и детски градини, няколко хиляди обекта, свързани с културна, здравна и социалната инфраструктура, много детски площадки, улици, подлези. Павлова добави, програмата е преобразила облика на 86 български града.Лиляна Павлова оперативна програма регионално развитие правителство парламент строителство
Новата програма „Региони в растеж“ вече е почти на 80 процента отворена за кандидатстване. 35% от нея вече са договорени в реални проекти, каза министърът.

„С нея ще финансираме образованието и бъдещето на нашите деца, ще се направи и довърши ремонтът на училища и детски градини, които още не са ремонтирани. Със специален фокус са професионалните гимназии, както и 12 университета.“
150 милиона лева ще са разплатените средства по програмата. Следващата година очаквам пик и бум на строителството в общините, прогнозира министърът.

- реклама -