Тръмп
Фамилия Тръмп

600 млн. долара спечелил през 2016-та Доналд Тръмп

Службата за правителствена етика на САЩ публикува финансовата декларация за 2016 година на Доналд Тръмп. Документът, състоящ се от 98 страници бе поместен на сайта на учреждението.

Само за миналата година доходите на президента възлизат на 598 млн. долара

Най-голяма част от тях произтичат от недвижимото му имущество. Оказва се, че влизането му в Белия дом се отразява изключително позитивно на семейния бизнес на клана Тръмп.

Най-доходоносен за Тръмп през изминалата година е бил клубът „Мар-а-ларго” във Флорида. През изминалата година той е донесъл на милиардера 37,2 млн. долара в сравнение с 2015-та, когато приходите от имението са били едва 7,4 млн.

Голф-клубът на Тръмп в Бедминстър, Ню Джързи също е увеличил доходността си спрямо 2015 година с 800 хил. долара, за да достигне общо, 19,8 млн. долара.

Откритият през миналата година хотел на Тръмп във Вашингтон пък остава на трето място – той е помогнал на настоящия президент на САЩ да забогатее с още 19,7 млн. долара.

Децата и внуците на Тръмп

В документите, отразяващи инвестициите му, различните активи, доходи и пенсионни влогове става ясно, че Тръмп е спечелил 288 млн. долара от общо 565-те си компании и организации. Правителствената служба отбелязва, че той ги е прехвърлил всичките на други лица преди встъпването си в длъжност.

Това обаче не е федералната данъчна декларация, която съдържа цялата информация за предприемаческата дейност и нетната стойност на активите на президента Тръмп и която той отказва да публикува. Още след инаугурацията му бе изискано отварянето й, но Белият дом отказа категорично да изпълни това искане под предтекст, че тя в момента е обект на одиторската проверка, тъй като той е „станал известен“.

- реклама -