6 талисмана за пари, късмет и любов през 2023 г.

6 талисмана за пари, късмет и любов през 2023 г. Новата 2023 година вече е тук. Надяваме се тя да е по-спокойна, но и късметлийска. И тази година няма да пропуснем да си купим нов талисман, който да ни донесе благоденствие, да ни помага да сме по-уверени, когато ни липсва кураж или имаме трудности. Ако сте любопитни кои талисмани могат да ви обградят с положителна енергия, вижте повече за тях.

Фигурка на заек, бижу със символа на късмета за 2023 – заекът

В Китай се смята, че носенето на символа на вашето зодиакално животно носи късмет. 2023 година според китайския зодиак ще е годината на Водния Заек. Ако това е вашата китайска зодия, можете да носите бижу, на което е изобразено зайче – гривна, колие, обици. Но дори и това да не е вашата зодия, подобно бижу също би ви донесло благоденствие. Не забравяйте да декорирате в дома си и красива фигурка на заек.

Зелен нефрит

В китайската култура нефритът е ценен заради своята красота, издръжливост и духовно значение. Китайците вярват че този красив камък е много мощен в това да привлича късмет, но също така че има и защитни свойства за своя притежател. Ето защо много родители в Китай подаряват на децата си нефритена гривна или огърлица, за да им пожелаят късмет. Открийте вашата гривна или красив гердан със зелен нефрит и бъдете късметлии през 2023-а.

Китайски монети за привличане на богатство

Наричат ги също и фъншуй монети. За тези красиви талисмани за късмет се смята, че могат да направят притежателя си по-богат. В кръгла форма с квадратен отвор по средата и често свързани с дебел червен конец. Кръглата форма символизира небето, докато квадратната дупка представлява земята. Това е символично, тъй като хората вярват, че черпи положителна енергия както от небето, така и от земята. Монетите може да се носят като гривна или да се закачат в дома в близост до входната врата като декорация.

Дървото на парите изработено от кехлибар или цитрин

Прекрасно декоративно украшение за дома или офиса ви. Във фъншуй дървото на парите е популярен талисман за късмет, който често се използва за привличане на положителна енергия и просперитет. Цитринът се смята за камък на богатството. Кехлибарът също носи късмет с парите. Според принципите на фъншуй, югоизточният ъгъл в дадено помещение или дома е този, който отговаря за богатството и именно там трябва да се декорира това дърво. Но дори и да не сте сигурни с посоките, просто украсете дома си с едно такова дърво на парите.

Фигурка на смеещия се Буда

Чудесен талисман за късмет за позитивност през новата година. Смеещият се Буда често се разглежда като символ на изобилие, просперитет. Ето защо мнозина го смятат за един от най-мощните талисмани за късмет. Има вярване, че тази фигурка носи и положителна енергия, помагайки на притежателя си да привлече късмет в живота си.

Розов кварц за любов

В света на кристалите и полускъпоценните камъни розовият кварц е сред най-добрите камъни за привличане на късмет и любов. Също така се свързва със състраданието и късмета. Във фъншуй се смята, че този розов камък носи положителна енергия в дома. Може да се носи под формата на аксесоар или да се постави в спалнята.

- реклама -