Бундеслигата, Бундеслига, камера
Снимка: ЕРА/БГНЕС

6 млн. германци са гледали рестарта на Бундеслигата

Подновяването на Бундеслигата е събрало рекорден брой телевизионни зрители в Германия. Първенството се поднови вчера след 65 дни пауза заради коронавируса. Бундеслигата е първото голямо първенство в Европа, където отново се играе футбол.

Според данните на Sky 3.68 млн. зрители са гледали платеното излъчване на мачовете в събота. Други 2.45 млн. пък са следели безплатното конференто излъчване на срещите от 26-я кръг. В платения сектор увеличението на зрителите е двойно. При това шампионът Байерн Мюнхен играе по-късно в неделя. Тези 6 млн. зрители са около 8% от цялото население на Германия.

Данни обявиха и двете телевизии, които излъчват репортажи от срещите. Зрителите на спортното шоу на ARD са били 4.11 млн. Принципно предването, което започва в 19:30, се гледа от около 5 млн. зрители. 2.11 млн. зрители пък са гледали късното шоу на ZDF. То започва в 24:00. Цифрата е сходна с тази от кръговете преди паузата.

Тепърва ще се събират данни за зрителския интерес от всички останали държави, където се излъчва Бундеслигата. Общият им брой е 208. В България това се случва чрез Евроспорт 2.

- реклама -