6-ма българи са в един от атакуваните хотели в Шри Ланка, властите въведоха полицейски час

По информация на посолството ни в Индия в един от пострадалите хотели, Shangri La Hotel, се намират шестима български граждани, които са в безопасност. Те имат връзка с посолството в Делхи, с оглед оказване на съдействие при необходимост.

Посолството на Република България в Делхи е в постоянен контакт по линия на местното консулско сътрудничество с посолството на страните от ЕС в Делхи, където се подава актуална информация от Коломбо, в тази частност и от Делегацията на Европейския Съюз.

От министерството на външните работи препоръчват на българските граждани в Шри Ланка да избягват места, в които се провеждат религиозни прояви или в близост до религиозни храмове.

Също така да бъдат предпазливи ако са в близост до големи събирания на хора, протести или демонстрации.

Междувременно властите в Шри Ланка обявиха, че въвеждат полицейски час, спряха достъпа до социалните мрежи.

Полицейският час ще действа от 18:00 часа местно време в неделя до 06:00 часа местно време в понеделник. Властите в страната са спрели достъпа до социалните мрежи, съобщава Ройтерс. Вероятна причина за решението е да се спре масовата паника и разпространението на фалшиви новини за атаките. Все още никой не е поел отговорност за атаките.

- реклама -