Черен петък пазаруване промоции търговци

Черен петък – истерия в САЩ, у нас ад за шофьорите

Петък след Деня на благодарността – денят на шопинг маниаците

Тълпи от хора, ексклузивни намаления, масов щурм на магазини и милиарди изхарчени долари. Така обикновено изглежда днешния Черен Петък. Както всяка година зад океана, след Деня на благодарността идва и Денят на голямото пазаруване. Черен петък пазаруване промоции търговци
Магазините в САЩ бяха щурмувани минути след полунощ от най-нетърпеливите шопинг маниаци.
 Черен петък пазаруване промоции търговци
Петъкът се нарича Черен само заради търговците. Това е така заради многото работа, която те имат този ден, а  също и заради ниските цени на стоките. Разбира се, търговците печелят страшно много от голямото количеството на продажбите. Традицията започва Филаделфия, но от драстичното намаление на стоките днес се възползват в цял свят.Черен петък пазаруване промоции търговци

У нас – КЗП предупреждава за скрити уловки

Освен, че шопинг манията води до адски задръствания около големите търговски центрове, от КЗП предупреждават за уловки. Те може да ви вкарат в капани, в които освен, че ще се бутате в претъпкани магазини е възомжно да ви струват повече.
Затова от Комисията предупреждават да си отваряте очите. За БТВ те условно разделиха търговците на он и офф лайн. При първите внимавайте за несъществуващи търговци, отказ от гаранция или връщане на стоките. В магазините пък често нямат рекламираната стока или тя е в твърде ограничено количество. Случва се, отстъпките да са недействителни или да липсва етикет със старата цена.
Черен петък пазаруване промоции търговци
От КЗП уточняват, че има изискване по закон стоката да бъде продавана поне 30 дни, за да може процентът намаление, който ще бъде извършено от търговеца да е релевантно.

- реклама -