Митов

Митов: Откакто сме в оставка не назначаваме нови посланици

Откакто правителството е в оставка не са правени никакви посланически предложения и назначения, категоричен е външният министър Даниел Митов. Той обясни, че решението заместниците му Валентин Порязов и Румен Александров да бъдат станата посланици в Швеция и Холандия е взето преди повече от 6 месеца.

БСП и АБВ обаче моментално нападнаха кабинета за дипломатическите рокади.

Митов: „Това е изключително арогантно и непрофесионално отношение на БСП към дипломатическата служба. Това, че се е получило така, че да заминат, а правителството е в оставка, е стечение на обстоятелствата“

Митов увери, че в МВнР тече непрекъсната работа и кариерната комисия непрестанно се занимава с ротациите и попълването на освободените длъжности.

„Аз няма да чакам Жельо Бойчев да дойде на власт и да спра работата на професионалната администрация. Имаме да готвим председателство и тази администрация трябва да работи, категоричен бе Митов.

Eрдоган да си подреди държавата

Външният ни министър в оставка заяви, че България по никакъв начин не приема за допустими изказванията му за Лозанския договор насочени към ревизията на съвременни граници.

Ердоган

„Призовах президента Ердоган да ограничи границите на сърцето си до границите на турската държава. Поредното възраждане на темата за ревизия на Лозанския договор е изключително притеснително. Тя няма отношение към българските граници, но така или иначе в съвременния свят поставянето на границите като тема за разискване и ревизия на съвременните граници е недопустимо“

Митова смята, че има опасност подобен тип „ревизионистки геополитически изказвания“ да ни доведат до войни, което никой не желае.

- реклама -