блок
сн. Daily Mail

58 издирвани от изгорелия блок вероятно са починали, потвърди британската полиция

Смята се, че в огнената стихия, изпепелила кулата Гренфел в Лондон са загинали 58 души, съобщи лондонската полиция. Предишните сведения бяха за 30 загинали.

„Петдесет и осем души, за които ни казаха, че са били в сградата онази нощ, се водят за изчезнали и за съжаление трябва предположим, че са мъртви“, посочи представителят на лондонската полиция Стюарт Кънди.

При избухването на пожара в огромната жилищна сграда от 120 апартамента, са се намирали близо 600 души.

Спирки на лондонското метро бяха затворени по спешност този следобед

метро

Според властите има реална опасност изгорелия блок Гренфелд Тауър да се срути.

Те са евакуирали всички пътници, край сградата има солидна заграждения, за да не бъде уцелен някой от преминаващите минувачи.

Затворени са всички метростанции межд Еджуеър Роуд и Хамърсмит. Лондонската пожарна заяви, че има „временен риск“ за хората. Говорител на полицията съобщи че, че това е станало около 11 и 30 местно време.

Пострадали и близки на среща при Мей, има протести на Даунинг стрийт

Преди минути живеещи в Гренфелд Тауър влязоха при премиера Тереза Мей. В същото време тълпи от протестиращи окупираха мястото с викове „Вън!“.

Срещата идва остри критики към нея за неглижиране на проблема и липса на солидарност с пострадалите и близките на загиналите в пожара.

Мей посети мястото още в четвъртък, но разговаря само с пожарникарите и спасителите екипи и така и не показа симпатия към потърпевшите.

- реклама -