Индия влакова катастрофа загинали ранени деца сватби релси мрежа железопътна

Прикючи спасителната операция в Индия. Жертвите са 146

Търсенето беше окончателно прекратено

Спасителните екипи в щата Утар Прадеш приключиха търсенето на оцелели в смачканите вагони на дерайлиралата рано сутринта в неделя влакова композиция.

Спасителите работиха цяла нощ със следови кучета, с надежда да открият още оцелели. Търсенето беше окончателно преустановено днес в следобедните часове, след като и последният вагон беше преместен и проверен.

Индия влакова катастрофа загинали ранени деца сватби релси мрежа железопътна

„Открихме осем тела и спасителните работи са прекратени. Няма надежда за повече оцелели”, каза Анил Шекхават, говорител на националната спасителна служба.

179 души са настанени в болници, 60 от тях са сериозно пострадали, съобщиха от индийските железници.

„Железният път е освободен и вече текат ремонтни дейности. До няколко часа движението по жп линията ще бъде възстановено”, уточни говорителят на железниците.

Малки деца търсят роднините си.

По всяка вероятност във влака е имало около 2000 пътници. Мнозина са пътували без да са имали запазено място или въобще без билет.

Много от ранените са малки деца, които са изгубили роднините си след катастрофата.

Лекарите използват приложението WhatsApp и разпространяват снимки на децата, за да улеснят родителите им да ги открият по-лесно.

Индия влакова катастрофа загинали ранени деца сватби релси мрежа железопътна

Осем годишната Седжал Ядав е открита от 18-годишния си брат Рахул благодарение на WhatsApp. Ядав е в интензивно о

тделение. Тя е пътувала с дядо си и двама чичовци. И тримата са загинали.

Трагедията стана в разгара на сватбения сез

он в Индия и поне една двойка младоженци са били във влака.

Местните медии съобщават, че около линията са разпръснати сватбени облекла, бижута и покани за сватба.

11-годишният Абхай Сривастава пътувал за сватба с родителите си и двете си сестри. Той е единственият оцелял от семейството.

Хипотези за причините за катастрофата

Счупване на релсите е най-вероятната причина за катастрофата, станала около 3 часа сутринта в неделя.Индия влакова катастрофа загинали ранени деца сватби релси мрежа железопътна

Индийската железопътна мрежа, една от най-големите в света, е основен начин за придвижване на дълги разстояния в огромната държава, но е лошо поддържана и смъртоносните злополуки са относително чести. Всеки ден железниците обслужват около 20 милиона пътници.

Министърът на пътната инфраструктура Суреш Прабху обяви в неделя, че ръководството на железниците ще разследва щателно и ще накаже виновните. Ведомството ще изплати едновременно помощ в размер на 350 000 рупии (5,2 хиляди долара) на семействата на загиналите и по 50 000 рупии (735 долара) на пострадалите.

Правителствен доклад от 2012 година посочва, че годишно около 15 000 индийци стават жертва на железниците, ситуация, квалифицирана като ежегодно „клане”.

Миналата година Япония се съгласи да осигури 12 милиарда долара, за да помогне на Индия да пусне в експлоатация първия си влак стрела, но плановете все още са в начална фаза.

- реклама -