ГДБОП ДАИ

ГДБОП удари жестоко търговците на оръжие и контрабандата – СНИМКИ

ГДБОП разби две организирани престъпни групи. Първата – за разпространение на оръжие, а втората – за контрабанда на акцизни стоки. Арестувани са шестима членове на първата банда, те са действали в София. Арести има и по втория случай.

ГДБОП арести

Специализираната прокуратура вече е повдигнала обвинения срещу тях

Единият от задържаните е посочен като ръководител, а останалите петима са членове на бандата, продавала оръжие, съобщи на брифинг административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Извършени са обиски на 7 адреса в столицата

В първия полицаите са открили 50 картечни пистолета, 1 „Валтер“, оптика и 2 700 евро. На другия адрес са намерени 8 пистолета различни марки, 250 патрона и над 19 000 лева. На трети адрес са открити картечен пистолет с марка „Скорпион“ и пистолет 6х35, на 4-ти адрес има монети, които най-вероятно представляват културна ценност, а на петия адрес – множество скимиращи устройства.

ГДБОП арести

Според Гешев с конфискуваните оръжия може да се въоръжи цяло военно поделение

„В най-новата история на България няма такава реализация, при която правоприлагащ орган да е иззел над 60 броя годни за стрелба огнестрелни оръжия. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

Арестите са извършени по време на сделка, поясни директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) гл. комисар Ивайло Спиридонов.

„Второто досъдебно производство касае група за търговия с акцизни стоки без бандерол. Действала е от началото на 2016 г. По това дело ще се работи на по-късен етап, по линия на контрабандата“, обясни Гешев, като уточни, че са задържани лица за 72 часа.

В склад, в кв. „Слатина“, са намерени над 800 мастербокса цигари от различи марки

контрабанда

Цифрата не е точна, тъй като огледите продължават. Количеството би могло спокойно да напълни един тир. Цигарите са били маскирани в пакети от памперси. Една част от цигарите са от марки, които се произвеждат в страната, но са фалшифицирани. По този начин се нанасят щети и на производителите, и на държавния бюджет.

21

По случая като обвиняеми са привлечени седем лица, като двама са посочени за ръководители на бандата

Служителите, работили по един от случаите, ще бъдат наградени от главния прокурор Сотир Цацаров за добре свършената до момента работа.

- реклама -