Чудотворна икона, побеждаваща рака, пристигна в София

Точно копие на чудотворна икона, която лекува рак, вече се намира в столичния храм „Св. Кирил и Методий” и ще остане там до 21 ноември. През това време вратите на църквата ще останат отворени денонощно за миряните, които искат да се докоснат до „Всецарица“.

Иконата е копие на Ватопедската чудотворна икона „Св. Богородица Всецарица”, която се пази в Света гора – Атон. Тази чудотворна икона датира от ХVII век и се намира на левия проскинитарий до североизточната колона на съборния храм в манастира “Ватопед”.

Иконата има също и способността, и специалната благодат от Бога да лекува страшните злокачествени заболявания. Известни са нелечими случаи на злокачествени заболявания, които са излекувани в наши дни след прочитане на Молебен канон на Пресвета Богородица пред Нейната икона “Всецарица”.

Две копия на иконата “Всецарица” са пренесени в Москва. В последно време там ежедневно стават много чудеса съгласно писмените свидетелства, изпращани в манастира “Ватопед” от деца, които са се лекували в Детския онкологичен център в Москва.

Мощите на Климент Охридски пък пристигат на 24 ноември в София

Поводът е 1100-годишнината от успението му.

Поверието е,че който се докосне до тях и има съкровено желание, то се сбъдва. Лично патриарх Неофит ще посрещне мощите на светеца и ще отслужи служба в негова чест.

- реклама -