Тръмп, интервю, реформа здравеопазване работни места

Доналд Тръмп е готов на сделка по дело срещу Университета „Тръмп“

Доналд Тръмп ще сключи сделка за 20 млн. долара във връзка с обвинението в измама срещу Университета „Тръмп“, съобщават източници на АФП.

Новоизбраният президент на САЩ заяви, че ще сключи извънсъдебно споразумение по две дела срещу неговия вече нефункциониращ онлайн университет.

Според информацията Тръмп се е съгласил да подпише споразумение в размер на 20 млн. долара във връзка с жалбата срещу Университета „Тръмп“. В замяна ще паднат обвиненията на бившите студенти от фалшивото учебно заведение.

Дело от преди 6 години

Преди 6 години студенти повдигнаха обвинение срещу Тръмп, че е извършил съзнателна измама срещу тях и ги е завлякъл с десетки хиляди долари по време на тяхното следване в онлайн програмата по недвижими имоти и бизнес. Според данните те са платили по близо 35 000 долара, за да се включат в програмата с надеждата, че ще завършат с диплома за брокери на недвижимо имущество, както е твърдяла рекламата. Оказало се е обаче, че всъщност университетът не е бил официално признат нито като колеж, нито като университет.

- реклама -