Любовник на съпругата арестуван за убийството на швейцарския бизнесмен (обновена)

57-годишен мъж е арестуван за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Перник. На мъжа е повдигнато и обвинение.

Ланге беше открит мъртъв в комплекс „Делта хил“ в Кладница на 11 август.

В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествието. Проведени са разпити на свидетели, иззети са записи от камери за видеонаблюдение. Направена е аутопсия от съдебен лекар, назначени са експертизи.

Въз основа на събраните по делото доказателства наблюдаващият прокурор

привлече в качеството на обвиняем за умишлено убийство

57-годишният Б.П. Той е задържан за срок до 72 часа. По информация на Нова телевизия той е бил в интимни отношения със съпругата на убития бизнесмен. Работел в местната хлебарница.

Междувременно „24 часа“ обяви, че Елизабет, съпругата на наръгания швейцарец Удо Ланге, е казала на разследващите кой е убиецът му.

Именно тя е посочила като извършител нейният служител в пекарната Борис. Двамата са близки, дори се говори, че имали връзка. Убийството е станало в гаража на дома на семейството в пернишкия комплекс „Делта Хил“, където е била и пекарната. Удо е бил наръган с шило, което е пробило белите му дробове и причинило вътрешен кръвоизлив, от който мъжът е починал. Това е станало на 11 август вечерта.

Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия за тежкото престъпление.

Задържаха сина на убития швейцарски бизнесмен, но не за убийството

Мъжът е тръгнал към България веднага след като е разбрал за смъртта на Ланге.

Синът на Удо Ланге е задържан, но не заради убийството на неговия баща.

Младият мъж е бил в Швейцария, когато е разбрал за случилото се с баща му, тръгнал е към България, съобщи БНТ.

В района на София той е прегазил човек, заради което е задържан.

Баща му Удо Ланге беше открит мъртъв в пернишкото село Кладница, като се установи, че е бил промушен с нещо като шило през врата чак до белия дроб.

Първоначалната версия версия беше, че той е прострелян смъртоносно с огнестрелно оръжие. Тялото му е било преместено в дома му след престъплението, а има подозрение, че дори дрехите му са сменени, потвърди в събота вътрешният министър Иван Демерджиев.

Трупът бе намерен в гаража от съпругата на Ланге.

Предполага се, че убийството е извършено с финансов мотив.

Една от версиите е, че 68-годишният швейцарец е бил убит от негови длъжници, които не са искали да връщат взет заем.

- реклама -
gerb – 728×90 – 2022
error: Съдържанието е защитено