Италия Рим торнадо бури дъждове загинали

Най-малко двама загинали след силните бури в околностите на Рим

Торнадо вилня край италианската столица

Силно торнадо вилня в околностите на италианската столица Рим, причинено от лошото време в региона. Вследствие на силните бури и проливни дъждове починаха най-малко двама души.

Природното бедствие е засегнало най-силно крайбрежния град Ладисполи, на 35 км. от Рим в региона Лацио. Столицата също беше засегната от силните ветрове и лошото време. Редица улици бяха блокирани заради паднали дървета и наводнения.Италия Рим торнадо бури дъждове загинали

Дойде от водата и премина през целия градски център. Имаше рибарски лодки на пристанището, които бяха преместени със 100 метра“, каза кметът на Ладисполи Крешцензо Палиота, цитиран от АФП. Днес училищата в града са затворени.

 Италия Рим торнадо бури дъждове загинали

В град Чезано 61-годишен мъж е смазан от паднало дърво, а в Ладисполи върху чужденец падна корниз, сринал се от сграда в резултат на внезапни пориви на вятъра. В същия град бяха засегнати няколко жилищни сгради, най-малко петима души са ранени. Дърво, повалено от торнадо, падна върху линейка.

Последните месеци бяха особено тежки за Италия. Освен проблемите с лошото време от последните дни в рамките на по-малко от четири месеца страната беше разтърсена от два силни труса, които засегнаха централните й части, причинявайки смърт и разрушения.

- реклама -