Себастиан Курц ислям мигранти бежанци Европа север

Австрия предупреди: Бежанците от Италия ще се насочат на север

Бежанците, които навлизат в Европа през Италия, рано или късно ще се насочат на север. За тази опасност предупреди днес австрийският външен министър Себастиан Курц.

Той говори пред конгреса на немската партия Християн-социален съюз (ХСС), която е младшият консервативен партньор на Християн-демократичния съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел.

Себастиан Курц ислям мигранти бежанци Европа север

Потокът от бежанци е намален, но не е спрян напълно

Бих искал да предпазя от мисълта, че положението е регулирано“ – заяви той и призова да се оказва повече съдействие на рисковите места по външните граници на ЕС. „Ние трябва да решаваме кой да идва при нас, в Европа, а не контрабандистите“, подчерта още Себастиан Курц.

По думите му е необходима ясна дискусия по въпросите на исляма. Хората трябва да имат право да изповядват религията, която харесват. Но от друга страна, трябва да се знае, че политическият ислям няма нищо общо със свободата на вероизповеданието. Той е основа за радикализация и терор и няма място в нашето общество, допълни Круц. Първият дипломат на Австрия е убеден: „Нашето общество не трябва да се променя в посока, която ние не желаем„.

- реклама -