Цачева пред учители: Избирам образованието за мой идеал

Избрах като основен приоритет и национален идеал образованието

Това каза кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева по време на среща с представители на сектор „Образование“ на тема: „Качественото предучилищно и училищно образование – гаранция за успешна професионална кариера и перспективи за личностно развитие на младите хора в България“.

„ Държах да проведа тази среща по няколко причини. Първо, житейски съм свързана с тази професия. Мама, сестра ми, етърва ми са учители. Израснала съм с аромата на тебешир. Много вярвам и знам, че това е разковничето за просперирането на обществото и нацията ни. Аз и вицеадмирал Пламен Манушев трябваше да уточним приоритетите и посланията на кампанията ни. При срещи с предприемачи и чуждестранни инвеститори стана ясно, че търсят работна ръка, но не могат да намерят достатъчно квалифицирана“

Заслужавате по-добро заплащане

„Във всички случаи, когато говорим за постижение в училище не можем да забравяме учителите. За мен вие сте най-важните и знам колко много ви дължи обществото. Знам и болката ви, че професията, която е била на уважение и почит, като че ли днес не среща това“, заяви още Цачева. Тя посочи, че лично е много благодарна на българските учители, които видели качествата и таланта на сина й. „Той е изцяло резултат на българските учители. Заслужавате да имате по-добро заплащане и възнаграждение“, подчерта кандидатът за президент.

Според нея фактът, че се отпускат допълнителни средства за възнаграждението на учителите, е знак за отношението на управлението към труда на учителите. „В работата ми на президент темата за образованието ще присъства много активно. Разчитам много на синдикатите и професионалните организации, защото опитът им е много важен“, каза още кандидатът за президент на ГЕРБ.

- реклама -