Лиляна Павлова глоби винетки ремонти виадукт тапи

Павлова: Сериозни глоби за шофьорите без винетка. Край на две от тапите по „Хемус“

Спиране на превозното средство от движение, налагане на глоба и плащането й на момента, са част от мерките в борбата с нередовните водачи

Въвеждаме компенсаторна такса като глоба срещу водачите, които карат без винетка. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Тя информира, че в момента са пуснати за обществено обсъждане проекти на промени в Закона за движение по пътищата и наредбата към него за пътните такси, след което ще бъдат инициирани законови  промени, за да се налагат по-строги санкции срещу нередовните превозвачи. Лиляна Павлова глоби винетки ремонти виадукт тапи

Спиране на превозното средство от движение, налагане на глоба и плащането й на момента, са част от мерките  в борбата с нередовните водачи. Предвидена е достатъчно сериозна глоба като размер, за да може да гарантира, че ще минимизира в максимална степен опитите за злоупотреба и шофиране без винетки.

Около 95% от гастарбайтерите, които преминават транзитно през страната, са били без винетен стикер, съобщи Павлова.  „Сега въвеждаме солени глоби и възможност за спиране от движение на автомобил, защото това е недопустимо„, подчерта тя.

Министър Павлова отчете, че след увеличаване на цената на винетките са събрани 100 млн. лв. повече, като сумата надхвърля 300 млн. лв.

Две тапи по-малко по „Хемус“ от днес

От днес ще имаме две тапи по-малко по АМ „Хемус“, тъй като предсрочно завършва ремонтът на виадукт „Елешница“ и на двата виадукта при км 41 и от 17.00 часа ще бъде възстановено нормалното движение и в двете ленти. Това съобщи Лиляна Павлова, която инспектира ремонтите на виадукта при км 15 на магистралата.

Министърът подчерта, че приключването на ремонтните дейности е изключително важно, тъй като в последните месеци се създаваха проблеми с трафика всеки петък и неделя на седмицата.

 

Виадукт „Елешница“, е най-голямото съоръжение извън тунелите, които се ремонтират през този сезон.  Съоръжението, с дължина 646 метра, вече е с нова асфалтова настилка и хидроизолация, подменени дилатационни фуги, тротоарни конзоли, санирани стълбове. Изградена е колекторна отводнителна система, а за по-висока безопасност на шофьорите са поставени нови мантинели и пътна маркировка. Монтирани са двойни мантинели за по-добра пътна безопасност и предотвратяване обръщане или изпадане от  виадукти. Новост има и при тротоарните конзоли, които вече не са метални и нямат опасност от корозия и падане.Лиляна Павлова глоби винетки ремонти виадукт тапи

 

 

 

 

 

 

 

5,3 млн. лв. от бюджета на АПИ са вложени в ремонта на виадуктите при 41-ви километър на автомагистралата.

Ограничения за движение

Министър Павлова напомни, че остават ограниченията за движение, подари довършващите се ремонти на тунелите на „Витиня“ и „Ечемишка„, които ще продължат до пролетта на следващата година. Не може да се поеме ангажимент за краен срок на ремонтите, тъй като всичко зависи от това дали ще може да се работи през зимния сезон.

Регионалният министър информира, че паралелно със строителството на АМ „Хемус“, безспорен приоритет на правителството е и ремонтът на основните пътни направления в Северна България.

Министър Павлова поясни, че освен строителството на нови пътища и магистрали, приоритет за правителството е и  пътната безопасност, обновяването на тунели и виадукти.

- реклама -