514 души в болница с COVID-19 у нас

514 души общо са хоспитализираните в болница с COVID-19 у нас. Това сочат данните от Единния информационен портал за разпространението на коронавирусната инфекция в България.

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 92 при направени 2630 теста. Нисък в сравнение с предните дни е процентът на отритите заразени. Положителни са близо 3,5 процента от изследваните проби.

В една трета от областите в страната изобщо няма регистрирани нови случаи за последното денонощие. Без нито един новозаразен са Хасково, Търговище, Смолян, Силистра, Разград, Перник, Монтана, Ловеч, Кърджали, Добрич. Най-много са откритите нови случаи в столицата – 33. София е следвана от Благоевград, където са регистрирани 11 случая.

Нова опасност: плъзна маймунска шарка

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса у нас е 1 163 317. Активните случаи са 83 645.

Пациентите в интензивно отделение са 47. Излекуваните за последното денонощие са 274.

За изминалите 24 часа са регистрирани нови три смъртни случая.

Поставените ваксинни дози са общо 4 395 117, от които 64 за последното денонощие.

Междувременно стана ясно, че новата зараза, която е наблюдавана от международните здравни власти, вече е стигнала Гърция. В южната ни съседка е открит първи предполагаем случай на маймунска шарка, предаде АФП. Агенцията се позовава на информация на гръцкия орган за обществено здравеопазване.

Английският гражданин и неговият партньор в пътуването са прехвърлени в болница в изолация, се казва в изявление на гръцкия орган.

- реклама -