НЛО Извънземни, БАН, контакт, енергия изхранване

БАН: Извънземните са решили основните ни проблеми

Извънземните са присъствали в световната история в продължение на хилядолетия и не са агресивно настроени към нас. Това обяви в Деня на Будителите, ръководителят на секция „Космическа астрофизика“ в Института за космически изследвания и технологии към БАН проф. Лъчезар Филипов.

„Не се отрича, че Айзенхауер е осъществил официална среща през 1954 година с извънземни във военна база и се е договорил за нещо. Руснаците официално си признават, че в течение на 20-25 години на някакво ниво са контактували“.

По думите му контактът с извънземните цивилизации ще се осъществи тогава, когато сме готови да ги възприемем.

Ние трябва да ги посрещнем, независимо от начина, по който изглеждат, което рано или късно ще стане„.

Решение на проблема с изхранването и енергията

Проф. Филипов подчерта още, че една цивилизация, която може да прелети просторите на Вселената и е много по-напред в развитието си, е решила двата най-важни проблема, които стоят пред нас – добиването на енергия и изхранването.

„В момента се задъхваме и сме зависими от мъртвата енергия – въглища, нефт, ядрена енергия. Това са жезлите на тези, които ни владеят. Ако ние получим енергията, която те ползват, а явно те ползват друга енергия, ние ще решим много и социални, и икономически проблеми„, смята проф.Филипов.

По думите му извънземният разум не се изучава само от физици и математици. С него трябва да се занимават още лингвисти, философи и психолози, защото не знаем с кого ще се срещнем: „Ние чакаме, както пише в Библията, по образ и подобие на Бог – да прилича на нас, да има антропогенен вид, но няма гаранция. Форми на живот всякакви. Всичко ще се реши в близките 5 години„.

 

- реклама -