Цачева

Цачева: Политическата апатия в обществото е моя основен опонент

„Няма маловажни правомощия от тези, които Конституцията предвижда за държавния глава. Винаги те могат да бъдат уплътнени с повече съдържание“. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на среща със студенти, представители на Студентски съвети и Клуба на политолога в София.

Пред младите хора тя обясни колко е важно взаимодействието между държавния глава и парламента. „В този смисъл бих работила за по-тясната връзка между парламент и държавен глава“, каза тя и посочи, че останалите правомощия ще ги изпълнява изцяло въз основа на законите и Конституцията на страната.

Страхът от политическа апатия

Цачева подчерта, че основният й опонент ще бъде политическата апатия, особено сред младите хора. На срещата тя очерта визията си за модерна и образована, просперираща нация, която да живее в стабилна и сигурна държава.

„Ние с вицеадмирал Пламен Манушев ще работим за издигане на авторитета на държавните институции, защото младежите в България трябва да вярват в институциите и да бъдат активни участници в политическия живот на страната.“

На събитието присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова, председателят на младежката организация на ГЕРБ и народен представител Георг Георгиев и областният координатор на ГЕРБ в София и административен секретар на партията Цветомир Паунов.

За симбиозата бизнес – образование

news-42185-78120

Пред младите хора Цецка Цачева заяви, че образованието, науката и бизнеса трябва да си сътрудничат помежду си.

„Когато образованието отговаря на нуждите на бизнеса и науката се развива, това води до нови работни места, по-високи доходи, стабилна и силна икономика и просперитет. Законът за училищното и предучилищното образование вече е факт след години работа. Той е съществено важен, защото в закона заложихме възможността за получаване на конкретни умения от младите хора още по време на тяхното обучение“

Цачева разказа, че като основен проблем за работодателите се очертава липсата на практически умения сред младите хора. По думите й, това е изводът от множеството срещи, които заедно с вицеадмирал Пламен Манушев са провели с представители на бизнеса в цялата страна.

Кметът на София Йорданка Фандъкова пък обясни пред младите хора, че Цецка Цачева винаги е работила за реформата и модернизацията на образованието и духовността. Фандъкова посочи, че всички останали кандидат-президенти акцентират на сектор „Сигурност“, но не и върху теми, свързани с образователната система и културните ценности.

glasove-6

- реклама -