Нидерландия, 5000 зрители
Снимка: ЕРА/БГНЕС

5000 видяха Нидерландия да изпуска 35 положения – СНИМКИ

Нидерландия спечели втория си мач от световните квалификации с 2:0 срещу Латвия. На трибуните на „Кройф Арена“ имаше 5000 зрители. Те видяха как лалетата създадоха невероятните 37 положения и пропуснаха 35 от тях. Но все пак това е доста по-добро представяне от началното 2:4 във визитата на Турция.

Всеки от въпросните 5000 зрители трябваше да следва стриктен ковид протокол. Те обаче имаха късмета да се насладят на забележителен спектакъл.

Нидерландия - Латвия
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Стивън Берхюис откри в 32-ата минута след пас на Клаасен. Де Йонг вкара с глава за 2:0 след почивката. Де Йонг и Клаасен също така удариха напречната греда. Вратарят на Латвия Робертс Озолс пък направи няколко отлични спасявания.

Гостите завършиха без точен удар. Все пак обаче Тим Крул трябваше да се намесва, за да отнеме топката от Андрейс Циганкис в края. Циганкис беше изведен сам срещу Крул.

Нидерландия - Латвия, Стефани Фрапар
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двубоят влезе в историята и като първата мъжка световна квалификация, водена от жена. Рефер на сблъсъка беше французойката Стефани Фрапар. В неделя украинката Катерина Монзул ще повтори упражнението. Тя ще е рефер на сблъсъка между Австрия и Фарьорските острови.

Правилата за въпросните 5000 зрители

Федерацията на Нидерландия даде много ясна информация за условията за зрителите на „Кройф Арена“. Всеки от тях, дори журналистите, трябваше да свали две апликации – за информация и за проследяване на контактите. Освен това всеки трябваше да има негативен тест за коронавирус, направен в последните 24 часа. Следващата седмица всички присъствали отново трябва да си направят тест.

Резултатите от експеримента ще бъдат изпратени в УЕФА. Европейската централа иска по този начин да пробва вариант за завръщане на зрителите по трибуните.

Протестът на Нидерландия

Преди началото на двубоя домакините излязоха с фланелки с надпис „футболът подкрепя промяната“. Той е насочен към Катар и цели подобряване на условията за мигрантите, които работят в страната. Норвегия и Германия вече отправиха подобни послания преди мачовете си.

Нидерландия, протест
Снимка: ЕРА/БГНЕС
- реклама -