Гърция стачка транспорт Гърция, туризъм, КОВИД-19, коронавирус

5000 евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране срещу COVID-19 в Гърция

Депутатите в Гърция обсъждат законови промени с високи глоби за фалшифициране на удостоверения за ваксиниране. Предвиждат се по пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране срещу COVID-19. Това обсъждат днес депутатите в Атина, наредбата ще се гласува до края на деня .

Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица.

Отстраняването от работа на неваксинираните здравни работници предизвиква недостиг на специалисти. Затова вече се допуска връщане на работа след първа доза от ваксината.

Лекари съобщават, че рязко са се увеличили случаите на заразени деца в последния месец. Увеличават строгите мерки от министерството на образованието дни преди началото на учебната година.

От следващата седмица властите активизират кампанията по имунизация с мобилни екипи пред учебните заведения.

Министърът на образованието Карамеос заяви, че обучението тази година ще бъде само присъствено. Той добави, че се предвиждат задължителни тестове за учениците, а студентите ще бъдат допускани на лекции само срещу сертификат за ваксина или документ за преболедуване на вируса.

Източник: БНР

- реклама -