биатлон, Контиолахти
Снимка: ЕРА/БГНЕС

5000 евро глоба за федерацията по биатлон

5000 евро глоба отнесе Българска федерация по биатлон. Причината е неспазване на правилата за карантина по време на стартовете в Контиолахти. Новината беше съобщена в ефира на „Евроспорт“.

Историята започна с положителната проба за коронавирус на Десислава Стоянова. Въпреки обясненията, че го е изкарала по-рано, тя и партньорът ѝ Димитър Герджиков бяха поставени под карантина и изолирани в отделна стая от отбора във Финландия.

Няколко дни по-късно охранителна камера е заснела как треньорът Александър Касперович влиза в стаята им без маска. Финландските власти са разгледали случая и са препоръчали самоизолация на Касперович.

Въпреки това късно снощи БФ Биатлон е получила мейл, че комисия на Международния съюз по биатлон (IBU) е разгледала случая и е решила да острани Касперович от присъствие на състезания до края на януари и налага на БФ Биатлон глоба в размер на 5000 евро.

„Смятаме да обжалваме наложеното наказание, като прекалено тежко и незаконосъобразно. То е взето от извънреден орган на IBU, а не както по правилник от управителния съвет. Полагаме всички усилия за нормализиране на обстановката“, съобщиха от федерацията.

- реклама -