140 нелегални мигранти

50 евро на кола с мигранти взимали полицаите, обвинени в каналджийство

По 50 евро на кола с нелегални мигранти са взимали полицаите, обвинени в каналджийство. Това стана ясно по време на обжалването на постановените им мерки за неотклонение от .

В престъпната група в последствие са били привлечени и други служители, които все още нямат повдигнати обвинения. Прокурорът по делото Емил Галипонов изтъкна, че те са извършвали дейността си по изключително професионален начин, съвсем съзнателно, трайно и регулярно с цел финансово облагодетелстване.

Остават в ареста

Апелативният специализиран наказателен съд не уважи исканията за по-лека мярка за неотклонение. Продан Георгиев, Георги Жеков и Николай Григоров остават в ареста, а за Красимир Евтимов бе потвърдена мярката „домашен арест“.

Според съда четиримата са извършили престъпленията, в които са обвинени, а първоинстанционният съд е постановил основателно техните мерки. Отхвърли възможността обвиняемите да се укрият, но посочи, че има реална опасност те да извършат ново престъпление, с оглед и високата степен на обществена опасност на действията, в които четиримата са обвинени.

- реклама -