подмладяват

5 странни състезания по надяждане

Състезанията за консумиране на храни се приемат за едно от най-спорните събития в света. В света се провеждат десетки по вид състезания по нодяждане. Медицински асоциации ги заклеймяват като опасни за човешкото здраве. Въпреки това има много хора, които не само им се наслаждават, но и участват в тях.

Какво се консумира на най-странните 5 състезания по надяждане?

Световното първенство по ядене на чесън

Световното първенство по ядене на чесън се провежда в село Чидок, Дорсет, Югозападна Англия. През 2014 г. Дейвид Грийнман спечели този конкурс, като изяде 33 скилидки пресен чесън за 60 секунди.

Световното първенство по ядене на коприва

Световното първенство по ядене на коприва е друг луд фестивал, който се провежда в Дорсет. Това е състезание, в което участниците дъвчат листа от коприва. Победител е участникът, който откъсне и изяде най-голям брой листа с 60-инчови клончета.

Световно първенство по ядене на люти чушки халапеньо

Има няколко състезания, в които участниците се състезават по ядене на най-голям брой супер люти чушки. Едно от най-известните е Световното първенство по ядене на люти чушки халапеньо в Тексас. През 2006 г. 62-годишен бивш счетоводител преглътна 247 чушки за 8 минути.

Състезание по ядене на крокодилски яйца

Състезанието се провежда в крокодилска ферма в Патая в Тайланд. Състои се от ядене на 10 крокодилски яйца за най-кратко време. Основната цел на това странно състезание е да насърчава местния туризъм.

Състезание по ядене на майонеза

Това състезание е част от Купата по лакомия – двучасов конкурс, който може да бъде описан като най-вредния за здравето в списъка. Победителят от този конкурс – Олег Зорницки, изяден 3.6 кг.

- реклама -