мостове, съоръжения, виадукти АПИ ремонти опасни

5 от 17 моста в лошо състояние по магистралите вече се ремонтират

5 от 17 мостови съоръжения в лошо експлоатационно състояние по магистралите се ремонтират. Три от тях са на магистрала „Хемус“, а две – на „Тракия“. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков в Министерския съвет.

До края на месеца ще започнат ремонтите на още три моста – два по „Хемус“ и един на „Тракия“, като за целта ще се създаде необходимата организация на движението.

Министърът напомни, че миналата година са били ремонтирани седем съоръжения по двете магистрали. Парите за ремонтите на тези мостове са над 130 млн. лева.

Министърът напомни, че тези съоръжения са строени преди повече от 45 години и експлоатационният им срок е на път да изтече.

Според Нанков ремонтите ще приключат до първи ноември и при въвеждането на зимното поддържане на магистралите ще бъде възстановено движението на тежкотоварните коли. Останалите мостове ще бъдат ремонтирани планово в рамките на 2019 – 2020 г. според възможностите на бюджета.

Заедно с финансовия министър Горанов, Нанков е представил на премиера разчет на необходимите средства за ремонт на мостови съоръжения по магистралите и първокласните пътища, които са в тежко експлоатационно състояние.

- реклама -