детска градина, дете, избягало учителки

5-годишно си тръгнало само от детската градина, час никой не разбрал за липсата му

5-годишно дете избягало от детска градина в Девня. Мариян бил заведен от майка си в държавната забавачка в понеделник сутринта. Детето плачело, но майката го успокоила, вкарала го в групата и отишла на работа.

Анка работи като образователен медиатор в СУ „Васил Левски“. Към 9 часа сутринта излязла с колата си на адрес, на връщане към училището минала край гробищата. В мъглата видяла силует на дете, което вървяло самó по шосето.

Жената била шокиран, когато разбрала, че това е собственото й дете – по пантофи, без яке, треперещо от студ и с дупки на панталона.

Тя прибрала детето си у дома и отишла в ДГ „Незабравка“. Там я посрещнали с въпроса „Къде е Мариян?“. Майката недоумява защо никой от градината не ѝ се е обадил по телефона, за да я извести, че детето ѝ е изчезнало.

Учителката ѝ разказала, че Мариян поискал да отиде до тоалетната, но не се върнал.

Оказало се, че входната врата на детската градина по принцип си стояла отворена, а директорката не е счела за нужно да назначи портиер. Така, оставено без придружител, детето напуснало сградата и тръгнало по пътя към дома си. По пътя било нападнато от бездомно куче.

За щастие детето е добре. Майката го е отписала от забавачката,  тя ще съди детската градина за причинените вреди на детето и на семейството ѝ.

- реклама -