катастрофа, Бяла Слатина-Борован, загинал, ранен жена, катастрофа, Млекарево, Новоселец АМ "Марица" Търговище, шофьор, неправоспособен, алкохол, карантина Маказакатастрофа, Плевен-Бяла, загинал, ранени

5 г. затвор за убийството на двама в катастрофа

Окръжният съд в Бургас осъди на 5 години затвор мъж, който е причинил смъртта на двама души в катастрофа.

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание спрямо Алекс Д. Той е подсъдим за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на две възрастни жени, настъпила след ПТП. Катастрофата стана на 03.11.2018 г. в град Карнобат, обл. Бургас.

Шофьорът е карал със скорост от 90 км/ч, а позволената за населеното място е 50 км/ч.

Мъжът изгубил контрол върху автомобила, в резултат на което е настъпила смъртта на двете жени. По време на разследването е установено, че на пътя не е имало дупки, които да станат причина за катастрофата, а е съществувала разлика в нивата на асфалтовото покритие.

Подсъдимият е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 8 години.

Съдебното заседание е проведено по реда на съкратеното производство, в което подсъдимият е признал изцяло вината си и фактите в обстоятелствената част на обвинителния акт. Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалване пред Апелативния съд в града.

- реклама -