Монако

5-етажен мезонет в Монако се продава за $335 млн.

5-етажен мезонет в най-високата сграда в Монако, обявен за продажба срещу 335 млн. долара, е само една от сериозните възможности за придобиване на недвижима собственост в супербогатото княжество.

Според данни на New World Wealth броят на богатите в княжеството се е увеличил сериозно през последното десетилетие.

2200 от 40-те хиляди живеещи в Монако притежават по над 10 млн. долара.

Този ръст е един от факторите за повишаване и на цената на недвижимите имоти с 27,8% през последните пет години. Това сочи статистическата служба на княжеството, съобщи CNBC.

Моноко

Цените на имотите в широката два километра държава са сред най-впечатляващите в света.

Стойността на 1 кв. метър в суперимотите достига 111 000 долара.

Ако имате 1 милион евро

Срещу 1 милион евро потенциалният клиент може да се сдобие с 20 квадратни метра в Монако, докато в други първокласни места ще успее да получи повече за парите си – 23 квадратни метра в Хонг Конг, 27 квадратни метра в Лондон и около 30 квадратни метра в Ню Йорк.

След известен отлив руските купувачи отново са се завърнали на скъпия пазар в Монако. Тази тенденция е сред факторите за повишаване на цените на имотите. Според специалисти в княжеството руснаците са сред клиентите, ориентирани в горната, най-скъпа част на пазара -над 10 млн. долара.

Обявеният за продажба пететажен мезонет може и да си струва цената – с площ от 3500 кв. метра, безкраен басейн, водна пързалка и т. н.

В долната ценова част на пазара – под 10 млн. долара, се подреждат британци, италианци, шведи и жители на други северноевропейски страни.

Но се надпреварват да се сдобият с имот в ограничения пазар в Монако.

- реклама -