5, 9 и 12 клас се връщат присъствено в училище

 Учениците от 5, 9 и 12 клас започват занятия в училище присъствено от днес. Срокът за присъственото обучение е двуседмичен, но тъй като в първата седмица на май има само два учебни дни, то учениците ще учат присъствено до 14 май, гласи последната заповед.

Министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев, обаче, вече съобщи, че след като отчитат подобрена ситуация с пандемията и водени от желанието повече ученици да се обучават присъствено, се предлага от 10 май още два класа да се върнат в училищата – 6 и 11 клас. От 17 май, когато трябваше да се върнат други три класа, да учат общо пет класа, предлага още Вълчев.

Още от началото на месеца се допуска провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в училищна и извънучилищна среда, за деца до 4-ти клас.

Висшите училища вече провеждат практическите си занятия, обучения и изпити по практика на студенти, специализанти и докторанти, както и семестриалните изпити с практическа част, които не могат да бъдат проведени в електронна среда, държавните изпити и защити на дипломни работи.

- реклама -