заплати парламентът

Шест министри отговарят на депутатски въпроси, Бъчварова ще обяснява за връщането на гюленистите

Шест министри от кабинета ще отговарят на депутатски въпроси и питания по време на парламентарния контрол.

Бъчварова отговаря за предаването на гюленистите

Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. Освен за многото фатални катастрофи в Пловдивско и по Е-79, силовата министърка ще трябва да дава отвори относно връщането от страна на МВР на турски граждани в Турция. Друг въпрос свързан с темата е за искане на политическо убежище от чужди граждани у н

Веднага след, за да отговори на едно питане, на трибуната ще застане вицепремиерът отговорен за парите от Брюксел Томислав Дончев. Към него има питане относно политиката по усвояване на средства от Европейския съюз за програмен период 2014 – 2020 г.

Военният министър Николай Ненчев ще отговаря на общо два въпроса. Единият за съдбата на неизползваните имот на бившата Школа за запасни офицери „Христо Ботев“ в Плевен, и вторият – относно освобождаването от военна служба на генерал – майор Румен Радев, командир на Военновъздушните сили на Република България от 2014 – 2016 г., който сега е кандидат за президент.

В деня, в който тристранката ще се събира в Министерски съвет, за да обсъжда Бюджет 2017, финансовият министър Владислав Горанов ще отговаря на въпрос относно негативните последици от въвеждането на еврото като национална валута, без да се европеизира политиката на доходите у нас.

В парламентарният контрол ще участва и Божидар Лукарски, министър на икономиката. Той ще отговори на въпрос относно Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ и на въпрос относно правителствено решение за отказ от Държавните акции в Пловдивския панаир.

Последна в контрола ще участва Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Към нея има зададени два въпроса – относно рехабилитацията на моста на автомагистрала „Хемус“, в участъка Витиня и относно ремонт и рехабилитация на път ІІІ – 112, част от трасето, свързващо Видин със София.

- реклама -