Орбан, ислямска християнска цивилизация мигранти Унгария Русия

Орбан: Унгария не е страната на мигрантите, християни и мюсюлмани могат да живея само поотделно

Унгарският премиер не иска страната му да приема голямо количество мюсюлмански мигранти. Причината, според Виктор Орбан е, че християнската и ислямската цивилизация могат да съществуват само поотделно.

Това той заяви в интервю за полския вестник „Польска таймс“

„Цивилизацията, произлязла от християнството, и ислямската цивилизация не си пасват. Те не са способни на взаимно проникване, могат да съществуват изключително една до друга. Това не е политически въпрос, а истината на живота“.

Така Виктор Орбан обясни нежеланието на Будапеща да приема мигранти.

Демографски аспекти на преселението

„Има и друг аспект: мюсюлманите раждат много хора, повече от европейците, които поставят себе си над всичко, дори над децата. Ако ние приемем голям брой мюсюлмани, то с използване на математиката е лесно да се изчисли как нашата държава ще изглежда след 20 години. От политическа гледна тока проблемът е, че хората живеят изключително с днешния ден, планират в перспектива от 4-5 години. Политиците все по-малко чувства отговорност какво ще стане след 15-20 години, а там, където мюсюлманите са дошли в голямо количество, след 20 години положението напълно ще се промени“.

Това обяви унгарският премиер.хСпоред Орбан европейските християни ги очаква съдбата на жабата, която сваряват на бавен огън, превръщайки смъртта в незабележима за самата нея. „Ние трябва да отчитаме бъдещите последици от нашите днешни решения“, добави той.

„В Европа има страни, които искат да станат мигрантски държави. При това те гледат само на позитивната социално-романтична страна и се стремят да създадат втори Съединени щати, където множеството мигранти създадоха прекрасна страна. Изглежда, че към такова положение се стреми Германия, която изкуствено променя състава на обществото. Немският народ вижда в това нещо велико, хуманитарно, стремеж към доброто“.

Орбан уточняваа, че това си е тяхно пълноценно право.

„Ние, унгарците, чувстваме по друг начин. Ние не сме страна на мигрантите и никога няма да бъдем такава. Въпросът е имаме ли право на такова решение? Според мен никой не може да ни накара да станем държава на мигрантите. Унгарците не искат това“, категоричен е техният премиер.

Европа се нуждае от сътрудничество с Русия

За да постигне успех, Европа се нуждае от сътрудничество с Русия.

„Ние трябва да водим такава политика, при която силните на деня сами да са заинтересовани от успеха на Европа. За това е необходимо мъдро и добре обмислено сътрудничество, включително и с Русия на Владимир Путин“.

По думите му такъв подход към международната политика „в момента е в малцинство в Европа“.

„Някои страни в Европа вярват в заплаха от страна на Русия, примерно Полша и балтийските държави. Ние трябва да уважаваме тяхната позиция и да им помогне да се чувстват в безопасност. Ние в Унгария не чувстваме заплаха за нашата безопасност от страна на Русия“, отбеляза още Орбан.

- реклама -